Kontakt

Håkan A Bengtsson

hakan.bengtsson@arenagruppen.se


Håkan A Bengtsson är vd för Arenagruppen och chef för Arena Idé. Han var med och startade tidskriften Arena 1993 och var inledningsvis en av chefredaktörerna. Håkan har sedan dess varit delaktig i utvecklingen av Arenagruppens olika verksamheter. Han har länge verkat som skribent och författare.

På tankesmedjan ansvarar Håkan A Bengtsson för det långsiktiga utvecklingsarbetet, samt leder projektet Politikens plats. Håkan deltar ofta i media och kommenterar brittisk och tysk politik, samt utvecklingen inom fackföreningsrörelsen.

Lisa Pelling

lisa.pelling@arenagruppen.se

08-522 574 56


Lisa Pelling är utredningschef vid Arena Idé med särskilt ansvar för demokrati och välfärdsfrågor. Lisa har doktorerat i statsvetenskap vid Wiens universitet, har varit programchef på tankesmedjan Global Utmaning och politiskt sakkunnig på utrikesdepartementet. Lisa Pelling är expert inom migrations- och integrationsfrågor, har en djupa kunskaper om europeisk politik och kopplingen mellan juridik och politik.

Lisa Pelling är en efterfrågad föreläsare och moderator, och talar flytande engelska, tyska och spanska. Hon är även ledarskribent på Dagens Arena och skriver gästkrönikor för Borås Tidning. Lisa Pelling medverkar ofta i media och hörs inte sällan i panelen i Godmorgon, Världen!, Studio Ett i P1 och SvT Aktuellt. Tillsammans med Maja Dahl och Ignacio Vita gör hon Sveriges största migrationspolitiska podcast – Människor & Migration.

Sandro Scocco

sandro.scocco@arenagruppen.se


Sandro Scocco är chefsekonom på Arena Idé. Han har tidigare varit chefsekonom på Global Utmaning, Arbetsmarknadsverket och ITPS, samt arbetat som politisk sakkunnig på näringsdepartementet.

Sandro Scocco har djup kunskap om arbetsmarknadsfrågor och ekonomisk politik. Han medverkar ofta i såväl svensk som utländsk media för att kommentera och analysera samhällsekonomiska förändringar, politiska utspel och ny ekonomisk forskning. Dessutom gör han tillsammans med Jenny Lindahl en av Sveriges största ekonomipodcasts – Pengar & Politik.

Vill du läsa artiklar, inlägg och texter som Sandro Scocco skrivit, klicka här.

 

German Bender

german.bender@arenagruppen.se


German Bender är programchef för arbetsmarknad på Arena Idé, där han även ansvarar för utbildningspolitiska frågor. Förutom planering och samordning av sitt programområde kommenterar han arbetsmarknads- och utbildningspolitik i media och andra sammanhang.

German Bender är en skarp skribent och moderator, med många års erfarenhet av utbildnings- och kompetensförsörjningsfrågor från bland annat TCO, där han arbetat som utredare, och LO, där han varit talskrivare och politisk sekreterare. I grunden är han utbildad journalist och civilingenjör, med ett särskilt intresse för teknikens och nya mediers växelverkan med politik, arbetsmarknad och journalistik.

Maja Dahl

maja.dahl@arenagruppen.se

073-654 13 13


Maja Dahl är kommunikationsansvarig för Arena Idé. Hon är utbildad medie- och kommunikationsvetare, och har lång erfarenhet av att jobba med kommunikation inom civilsamhället, antidiskrimineringsprojekt och i kampen mot hot och trakasserier på nätet.

Maja Dahl ansvarar för Arena Idés kommunikationsarbete och arbetar med allt från tankesmedjans sociala medierkanaler till presskontakter och är webbredaktör för arenaide.se. Hon anlitas ofta som föreläsare inom kommunikationsfrågor och har en djup kunskap om podcasts som opinionsbildningsverktyg. Tillsammans med Lisa Pelling och Ignacio Vita gör hon Sveriges största migrationspolitiska podcast – Människor & Migration.