Tid för social återhämtning i EU

Arena Idé i medier

Den 17 november samlas EU:s ledare i Göteborg. Det är Sveriges statsminister Stefan Löfven och Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker som står för inbjudan. Temat är tillväxt och rättvisa jobb.

Inför det sociala toppmötet bjöd Arena Idé in Allan Larsson, särskild rådgivare åt EU-kommissionen, för att tillsammans med Irene Wennemo, statssekreterare Arbetsmarknadsdepartementet, och Mika Domisch, Internationell sekreterare TCO, diskutera vad den social kan komma att betyda?

Det var stort intresse inför seminariet och både Arbetsvärlden och VA Finans har skrivit om samtalet.

Allan Larsson: ”Det var lätt att tala samma språk med Juncker”

På fredag undertecknas EU:s sociala pelare. Arbetsvärlden har mött en tidigare svenska finansministern Allan Larsson som under två år utvecklat pelaren, under kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker.

Läs hela artikeln i Arbetsvärlden

Tid för social återhämtning i EU – Larsson

EU:s stats- och regeringschefer bör fokusera på sociala frågor som en faktor som kan öka produktiviteten i ekonomin, ta itu med ”det svarta hålet” på europeisk arbetsmarknad och se till att alla får chans att skaffa de kunskaper som krävs för arbetsmarknaden, samt sätta medborgarna först i stället för ”mer Europa”.

Läs hela artikeln i VA Finans.

 

Du kan även lyssna på inspelningen från seminariet här: