German Bender ny Programchef för arbetsmarknad på Arena Idé

Blogg

Tankesmedjan Arena Idé gör nysatsning på arbetet med arbetsmarknadsfrågor och anställer German Bender som ny Programchef för arbetsmarknad. German kommer närmast från TCO där han varit utredare med fokus på utbildningsfrågor och har även arbetat som talskrivare och politisk sekreterare på LO. I grunden är han utbildad journalist och civilingenjör.

– German har en bred kunskap kring arbetsmarknadsfrågor och förståelse för de fackliga utmaningarna från såväl LO:s, SACO:s och TCO:s perspektiv. Vi är mycket glada över att han kliver in i rollen som programchef för arbetsmarknadsfrågor och är med i utvecklingen av Arena Idé, säger Håkan A Bengtsson chef för Arena Idé och VD på Arenagruppen.

Som programchef för arbetsmarknadsfrågor på tankesmedjan kommer German Bender bland annat jobba mer med utbildningsfrågornas roll för en mer jämlik arbetsmarknad.

– Jag ser fram emot att utveckla och leda tankesmedjan Arena Idés verksamhet inom arbetsmarknads- och utbildningsfrågor. Arenagruppen är en viktig oberoende röst i den progressiva vänstern och för den fackliga idéutvecklingen. Dessutom är det en spännande arbetsplats med massor av kreativa och kunniga människor, som det ska bli otroligt kul att jobba med, säger German Bender.

För frågor eller mer information kontakta:
Maja Dahl
Kommunikationsansvarig Arena Idé
maja.dahl@arenagruppen.se
073-654 13 13