Ansökan Praktik på Arena Idé

15 Apr 2018 00:00 - 15 Feb 2018 00:00

Arena Idé, tankesmedjan inom Arenagruppen, söker praktikanter till höstterminen 2018. Vi söker dig som delar våra värderingar och vill delta i vårt arbete med att stimulera en progressiv och framtidsinriktad samhällsdebatt. Vi är partipolitiskt obundna. Läs mer om Arena Idé här.

Upplägg

Praktiken följer en arbetsplan med tydliga mål som vi formulerar tillsammans. Praktikperioden kommer att ge dig möjlighet att genomföra ett självständigt utredningsarbete. En viktig del av praktiken är att delta i det dagliga praktiska arbetet på tankesmedjan: hjälpa till att arrangera och dokumentera seminarier och andra evenemang, skriva texter till nyhetsbrev och webben, bidra till vår omvärldsbevakning, delta i möten med våra samarbetspartners, och så vidare. Vi håller med dator och arbetsplats i våra lokaler på Sveavägen 61 i centrala Stockholm.

Formella krav

Vi vill att du ska ha en bakgrund inom samhällsvetenskap eller ekonomi, eller en annan studiebakgrund som är relevant för Arena Idés tre fokusområden arbetsmarknad, ekonomisk teori och politik samt demokrati och välfärd. Vi söker särskilt praktikanter som läser nationalekonomi. Vi vill gärna att du ska ha erfarenhet av kommunikation och web-publicering. Ideellt engagemang och föreningserfarenhet är en fördel.

Under höstterminen 2018 kommer vi även att kunna ta emot en praktikant inom området kommunikation. Denna praktik kan vara intressant för dig som läser t ex läser media- och kommunikation, journalistik eller retorik och vill lära dig mer om kommunikation av samhällsfrågor och opinionsbildning.

Vi tar emot dig som är i slutet på din utbildning. Praktiken är oavlönad. Vi ställer därför krav på att du ska ha en huvudman, antingen genom ditt universitet/högskola eller genom Arbetsförmedlingen.

Praktikperiodens längd

Praktikperioden ska vara minst tre månader och högst en termin. Vi prioriterar längre perioder. Vi vill att du ska vara heltid på Arena Idé under praktikperioden.

Ansökan

Skicka din ansökan så snart som möjligt men senast den 15 april 2018. Sammanfatta ditt CV och skriv några rader om hur du kan bidra till vårt dagliga arbete och vad du skulle kunna hjälpa oss att utreda. Högst en A4-sida. Skicka ansökan till lisa.pelling@arenagruppen.se, skriv ”Praktik på Arena Idé”.

Frågor? Kontakta

Lisa Pelling, Utredningschef
+46-8-522 574 56
+46-73-654 13 16
lisa.pelling@arenagruppen.se