10 samtal klockan 10 Vi måste börja med barnen

Ett samtal med Ylva Mårtens

20 Oct 2020 10:00 - 20 Oct 2020 11:00
https://www.facebook.com/Arenaide/

Vi måste börja med barnen

Jämlikhetskomissionens granskning av ojämlikheten i Sverige slår fast att det som händer tidigt i livet, när vi är barn, har en större inverkan än vad man tidigare trott på vilka möjligheter människor har som vuxna.

Sen årsskiftet är FN:s barnkonvention lag i Sverige och i antologin Vi måste börja med barnen bjuder Ylva Mårtens in arton författare att behandla olika aspekter av barnkonventionen.

I Arena Idés samtalsserie 10 samtal klockan 10 har vi bjudit in Ylva Mårtens till ett samtal med Lisa Pelling om boken Vi måste börja med barnen och om varför barnens perspektiv är viktigt för att förstå våra nutida och framtida politiska utmaningar. Varför är barn och unga så osynliga i politiken, och vad man kan göra åt det?

Medverkande

Ylva Mårtens är frilansjournalist och författare. Hon arbetade i drygt 40 år på Sveriges Radio. För många är hon mest känd för sina reportage i P1-programmet Barnen och som programledare i bokprogrammet Barnens Romanpris. Hon har skrivit böckerna Kära lyssnare – om radion som sällskap och Vad säger barnen? om att intervjua och samtala med barn. Ylva var tidigare lektor i radioproduktion vid Stockholms dramatiska högskola. Hon är flerfaldigt prisbelönt för att lyfta fram ungas röster och deras perspektiv.

Lisa Pelling är doktor i statsvetenskap och utredningschef vid Arena Idé med särskilt ansvar för demokrati- och välfärdsfrågor.

Arena Idés German Bender är en av dem som har bidragit till antologin. Läs hans bidrag “Skolan är sämst för barnen som behöver den mest – om en likvärdig skola” här ››