Webbinarium “The make or break decade for climate action”

29 maj 2023 12:00 - 29 maj 2023 13:00
Digitalt, seminariet sänds live på Arena Idés Facebooksida

I en ny rapport för Arena Idé diskuterar Annie Ross, samhällsvetare och politiskt sakkunnig i Europaparlamentet, vad som behövs för att lyckas med investeringarna som krävs för klimatomställningen.

Vilka klimatinvesteringar behöver Sverige göra för att nå klimatmålen? Vad är en hållbar klimatinvestering? Hur kan vi finansiera alla investeringar som behövs och hur är de olika investeringarna beroende av varandra?

Kommenterar gör:

Björn Sandén, professor i innovation och hållbarhet på Chalmers tekniska högskola samt vice ordförande i Klimatpolitiska rådet.

Kalle Sundin, utredare på tankesmedjan Katalys.

Jonas Algers, doktorand i miljö- och energisystem vid Lunds universitet.

Moderator: Elinor Odeberg, Arena Idés chefsekonom med särskilt ansvar för klimatfrågor.

Anmäl dig här ›› 

 

Annie Ross är samhällsvetare specialiserad inom utvecklingsekonomi. Hon har tidigare varit programchef på Näringslivets Internationella Råd (NIR) samt projektledare på Business Sweden (tidigare Exportrådet). Annie Ross har en master i globala studier från Lunds universitet och Fudan University i Shanghai. Hon arbetar nu som politisk sakkunnig i Europaparlamentet, med ansvar bland annat för att bevaka ENVI, Utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet.