Seminarium Vad innebär valet för den amerikanska familjepolitiken? 

11 Oct 2024 14:00 - 11 Oct 2024 15:00
Arenagruppens lokaler på Barnhusgatan 4, Stockholm

Familjen står på många sätt i centrum för den amerikanska valrörelsen. Oavsett om det handlar om rätten att bestämma över sin egen kropp, rätten att leva ihop med den man älskar eller möjligheten att kunna kombinera arbete med att ha en familj. Även kandidaternas egna familjer och familjeförhållanden får mycket uppmärksamhet i valrörelsen.

Medverkande: Cassandra Engeman, forskare vid Institutet för social forskning (SOFI)
Kommentar: Peter Sidlund Ponkala, förbundsordförande för RFSL, Riksförbundet för hbtqi-personers rättigheter
Samtalsledare: Lisa Pelling, chef för tankesmedjan Arena Idé

Tid och plats: Den 11 oktober kl. 14:00–15:00 i Arenagruppens lokaler på Barnhusgatan 4.

Gäst är Cassandra Engeman, forskare vid Institutet för social forskning (SOFI) vid Stockholms universitet. I sin forskning har Cassandra Engeman bland annat kunnat visa att det finns två avgörande förutsättningar för en progressiv familjepolitik i USA och i USA:s delstater: dels att Demokraterna sitter vid makten, dels att det finns en stark fackföreningsrörelse som trycker på för sådant som föräldraledighet.

Cassandra Engeman utsågs nyligen till finalist för det prestigefyllda Rosabeth Moss Kanter-priset för en studie om pappaledighet i 22 länder. Studien lyfter fram progressiva partiers och kvinnliga lagstiftares roll i utformningen av pappaledighet under 50 år.

Samtalet med Cassandra är på engelska, kommentar på svenska.

Anmäl dig till samtalet med Cassandra Engeman

En del av serien Samtal om valet i USA