Arbetets mening – vad vi gör på jobbet och vad jobbet gör med oss

Vad vi gör i våra liv avgörs till stor del av vad vi gör på jobbet. Men om arbetet inte är utvecklande, vad gör det då med oss? Om det inte upplevs som meningsfullt, om det man gör inte bidrar till att göra världen bättre?

I Arbetets mening möter vi sju personer – arbetare och tjänstemän, kvinnor och män, anställda i olika yrken i privat och offentlig sektor – som berättar om sitt arbete. Deras vittnesmål varvas med fördjupande perspektiv på dagens arbetsliv. En dryg tredjedel av de som arbetar i Sverige tycker inte att arbetet, bortsett från lönen, bidrar till att göra deras liv bättre. I den här boken argumenterar David Eklind Kloo för att vi behöver ta konkreta steg i riktning mot ett mer demokratiskt arbetsliv.

Hösten 2020 gav Arena Idé ut David Eklind Kloos rapport, som bland annat innehåller en undersökning gjort med Novus, som heter Hur har du det på jobbet?

Boka en föreläsning

Boka David Eklind Kloo för en föreläsning om boken. Han har redan föreläst digital för flera fack, partier och organisationer. Arvode enligt Författarförbundets rekommendationer. Hör av dig till david.eklind.kloo@gmail.com eller på telefon 073-6732982.’

Se webbinariet om boken

I media

De som vantrivs på jobbet misstror också demokratin DN Debatt

Pandemin och julen ger en chans – låt oss diskutera framtidens arbetsliv Ledare i DN

Ett löpande band av dumheter Bokrecension i Aftonbladet

Att göra ett hederligt jobb borde inte strida mot reglerna Gästkolumn i GP

Meningslösheten breder ut sig Reportage och intervju i Flamman

Rätten att leda och fördela måste utmanas Debatt i ETC

Arbetets mening Essä i Dagens Arena

Dags att damma av utvecklingsavtalet Debatt i Kollega

Meningslösa jobb ger missnöjda medborgare Artikel i Kollega

Var tredje upplever att arbete inte bidrar till att göra livet bättre Kulturdebatt i Arbetet

Facket borde kämpa för mer meningsfulla jobb Artikel i Handelsnytt

Arbetets mening Podcast i Arbetsvärlden


Författare
David Eklind Kloo

David Eklind Kloo har en gedigen facklig bakgrund, först som förtroendevald inom Kommunal och sedan som anställd i Handelsanställdas förbund. Under det senaste året har han lett ett projekt om arbetets mening på tankesmedjan Arena Idé. David har tidigare medverkat i Lösa förbindelser (Leopard Förlag), The Politics of Ecosocialism (Routledge) och Vårt sätt att leva tillsammans kommer att ändras (Leopard Förlag). David Eklind […]