ISBN: 9789174450743


Ladda ner pressbild


Dyrtider

Hur dyrt får det bli egentligen? Inflationen i Sverige är den högsta på över tre decennier. Som enda svar har Riksbanken höjt räntorna i historiskt hög takt. Tanken är att om vi får mindre pengar att spendera, så ska det hålla tillbaka prisökningarna.

Men måste vi bli fattigare för att bekämpa inflationen?

Nej, menar Elinor Odeberg, särskilt inte när storföretagen gör rekordvinster. Inflationen är en historia om marknadsekonomins misslyckanden, och det är dags att rikta strålkastaren mot politiken bakom prisökningarna. En bok om dyrtider och varför inflation inte ska bekämpas på bekostnad av vanligt folk.

Vill du höra Elinor prata om boken?

Vill du boka en presentation eller ett författarsamtal med Elinor? Skicka ett mail till kristina.wicksellbukhari@arenagruppen.se

I media:

6/10 2023 Stora Idéer
Är det perverst att reglera priset på smör?

25/9 2023 SvD:
Borde Riksbanken omregleras för att sträva mot andra mål än idag?

24/9 2023 Dagens Arena:
Finanspolitiken behöver inte vara passiv

23/9 2023 Aftonbladet:
Du betalar jättehög ränta helt i onödan

23/9 2023 Den ideologiska frågan:
Elnätsbolag? “Ja, det är bara att förstatliga”

13/9 2023: Dagens ETC:
Elinor Odeberg: ”Kriserna är inte inom Riksbankens kontroll”

5/9 2023: Transportarbetaren:
Våga tycka till om ekonomi


Författare
Elinor Odeberg

Elinor Odeberg är chefsekonom på tankesmedjan Arena Idé. Elinor har arbetat som politiskt sakkunnig på Finansdepartementet med särskilt ansvar för internationell ekonomisk politik. Hon är ekonomhistoriker med gedigen utredningserfarenhet, bland annat som utredare på fackförbundet Kommunal, samt har en bakgrund som debattör och skribent. Foto: Kristina Wicksell Bukhari Ladda ner pressbild.