Seminarieserie: Ekonomisk politik i kris

Nu startar Arena Idés chefsekonom Elinor Odeberg en serie expertsamtal om ekonomisk politik i kris. Är vi redo att tänka nytt och progressivt?

– Oroliga ekonomiska tider leder ofta till omprövning av ekonomiska doktriner. Med den här samtalsserien vill jag bidra till nytänkande och progressiva perspektiv på ekonomisk politik. Jag ser fram emot att samtala med experter och nyckelpersoner för att både fördjupa kunskaperna och utmana med nya idéer, säger Elinor Odeberg, chefsekonom på Arena Idé.

Spikade samtal i serien:

17 januari: Är en expansiv finanspolitik möjlig? Med Karolina Ekholm, direktör för Riksgälden. Se seminariet i efterhand

16 februari: Biter räntan på inflationen? Med Per Jansson, vice riksbankschef, Annika Alexius, professor i nationalekonomi och Laura Hartman, chefsekonom LO

15 mars: Dags att reglera finansmarknaderna? Med Kristin Magnusson Bernard, vd Första AP-fonden.

12 april: Hur klarade märket prischocken?  Med Albin Kainelainen, generaldirektör för Konjunkturinstitutet.

Kontakta kommunikatör Helena Eitrem om du är journalist och vill närvara eller ta del av en inspelning i efterhand. Kontakta Helena på e-postadress helena.eitrem@arenagruppen.se eller telefon: 0736541313.

Har du frågor om seminarieserien eller ekonomisk politik? Kontakta Arena Idés chefsekonom Elinor Odeberg på e-postadress Elinor.Odeberg@arenagruppen.se eller telefon 0736541322.

Kategorier:
Ekonomisk Politik