Folkbildningspodden

Välkommen till Folkbildningspodden, en podcast om studieförbund och folkhögskolor.

Lyssna även på Spotify och Podcaster.

Nya perspektiv på branschen och politiken, idéerna bakom folkbildningen och vardagen på jobbet. Och massor av gäster i form av intressanta folkbildare. Det är något av innehållet i den nya podden Folkbildningspodden. 

Under året kommer Folkbildningspodden fokusera på valet 2022 – var behövs folkbildningen i framtiden? Vilken roll ska den ha? De första poddavsnitten får besök av generalsekreteraren för Folkbildningsrådet Maria Graner och generalsekreteraren för Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation Gerhard Holmgren. Eva Arnek från Folkuniversitetet berättar om hur folkbildningen påverkats av corona. 

Programledare är Ola Bo Larsson, som är är kultur- och folkbildningsansvarig på partipolitiskt obundna tankesmedjan Arena Idé, som ger ut Folkbildningspodden. Återkommande kommenteras folkbildning och folkbildningspolitik av Felicia Hedström, rektor på Jakobsbergs folkhögskola. 

Folkbildningspodden riktar sig till dig som arbetar med folkbildning, eller är nyfiken på studieförbund och folkhögskolor. 

Om du vill kommentera, ställa frågor eller föreslå ämnen och intervjupersoner är du välkommen att mejla ola.larsson@arenagruppen.se.

Kategorier:
Podd