Hej Sigge!

Höstens Arena Idé-praktikant heter Sigurdur Andersson men kallas ofta Sigge. Han har en kandidatexamen i sociologi från Lunds universitet och har tidigare varit språkrör för Gröna Studenter. Hos oss kommer han att framförallt att fokusera på de projekt som rör klimatfrågan – till exempel en spännande intervjustudie om människors inställning till klimatomställningen – men även hjälpa till med en del kommunikation.

Berätta lite mer dig själv!

Jag är 23 år och har ett stort engagemang för frågor som rör klimatet och den gröna omställningen. Alla säger att omställningen går alldeles för långsamt och jag funderar mycket på hur vi kan få fler att stödja en ambitiös klimatpolitik.

Varför är klimatfrågan viktig för en progressiv tankesmedja tycker du?

Klimatexperternas samlade bedömning att vi kommer att få en mer obeboelig värld om vi inte gör något snabbt och redan nu ser vi hur klimatförändringarna drabbar låginkomsttagare värst. Så frågan är viktig dels för att för att vi ska kunna hålla världen så beboelig som möjligt men även för att omställningen innebär en jättestor möjlighet att skapa ett bättre samhälle.

Vad vill du lära dig här?

Hur man kan påverka samhällsdebatten och nå ut i viktiga frågor. Jag vill lära mig mer om den fackliga rörelsen och om vilken roll en tankesmedja kan ha.

Kategorier:
Okategoriserade