Vad står på spel för kvinnor inför valet? Feministisk after work på Södra teatern

6 Sep 2022 16:00 - 6 Sep 2022 18:00
Södra Teatern, Mosebacke Torg 1-3, Stockholm

Arena Idé och Kvinna till Kvinna har granskat riksdagspartiernas jämställdhetspolitik. Nu bjuder vi in till after work och panelsamtal!

Hur mår feminismen? Var står riksdagspartierna egentligen i viktiga feministiska frågor? Välkommen till ett samtal mellan poddaren Fanna Ndow Norrby, Veckorevyns Irena Požar, författaren Lina Stenberg och Kvinna till Kvinnas ​​Petra Tötterman Andorff.

Evenemanget är tyvärr redan fullbokat! 
Är du journalist och vill komma? Mejla helena.eitrem@arenagruppen.se

Vi öppnar dörrarna kl. 16 för mingel och årets stora feminist-quiz!
Samtal på scenen kl. 17–18. Baren är öppen! Stanna så länge du vill. 

Arena Idé delar ut Linas bok Feminism på riktigt till de 100 första besökarna. Kvinna till Kvinna har tryckta valkompasser som du kan ta hem och närstudera.

Om panelen
– Fanna Ndow Norrby är podcastproducent, känd från podden Raseriet, och författare till boken Svart kvinna. Fanna är goodwillambassadör för Kvinna till Kvinna.
– Irena Požar är chefredaktör på Veckorevyn, kolumnist på Expressen och aktuell med boken Backlashen: Me too och revolutionen som stoppades.
– Lina Stenberg är ledarskribent och författare till Feminism på riktigt – en granskning av riksdagspartiernas jämställdhetspolitik.
– Petra Tötterman Andorff är generalsekreterare för Kvinna till Kvinna, och presenterar Kvinna till Kvinnas feministiska valkompass.
– Lisa Pelling är chef för Arena Idé och eftermiddagens samtalsledare.

Om granskningarna
Kvinna till Kvinna har gjort en feministisk valkompass som kartlägger vad partierna står för och vad de vill göra inom sju olika områden: aborträtt, mäns våld mot kvinnor, hbtqi-personers rättigheter, jämställd familjepolitik, exploatering av kvinnors kroppar, global solidaritet och feministisk utrikespolitik. 

Boken Feminism på riktigt är en granskning av riksdagspartiernas jämställdhetspolitik. Den är skriven av Lina Stenberg och utgiven av Arena Idé och bokförlaget Premiss. Lina analyserar partiernas satsningar och förslag som utgår från partiernas egna definitioner av vad jämställdhet är. Vad leder politiken till? Vem vinner på den? Har partierna en politik för feminism på riktigt? Läs boken som pdf eller köp den

Tid och plats
Södra Teatern, Mosebacke Torg 1–3, Stockholm
6 september kl. 16-18

Om arrangörerna
Kvinna till Kvinna är en av världens främsta kvinnorätts­organisationer. Kvinna till Kvinna ger kvinnor möjligheten att ta makten över sina egna liv och synliggör kvinnors kamp för fred och mänskliga rättigheter. Kvinna till Kvinna har 140 partnerorganisationer på plats i 20 länder runt om i världen.

Arena Idé är en progressiv, partipolitiskt obunden tankesmedja med fokus på arbetsmarknad, ekonomisk politik, välfärd och demokrati. Arena Idé är en ideell förening och finansieras av fackföreningsrörelsen. En del av Arenagruppen.

Ett smakprov ut Kvinna till Kvinnas feministiska valkompass: