Seminarium Ödesvalet

29 Mar 2019 12:00 - 29 Mar 2019 13:00
ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm.

De högerextrema i EU-parlamentet

Välkommen till en diskussion om boken Ödesvalet och det kommande Europaparlamentsvalet.

Valet till Europaparlamentet äger rum i slutet av maj. Hur starka kommer de samlade högerpopulisterna och EU-motståndarna bli? Blir Europaparlamentet ljusbrunt eller rent av mörkbrunt? Vad sker då med EU?

I boken Ödesvalet – en orosanmälan om ett brunt Europa beskriver Lars Jederlund de partier som befinner sig till höger om den traditionella högern och granskar vad de vill göra med Europa. Vi gör klokt i att ta dem på allvar, men det är inte ödet som avgör val. Därför är det viktigt att mobilisera och visa på alternativ.

Medverkande:
Lars Jederlund, författare till boken Ödesvalet. Har en bakgrund i svensk och internationell folkrörelser och har under senare år arbetat som strateg och rådgivare.

Kommentatorer:
Annika Ström Melin är författare och frilansskribent. Hon har länge bevakat och skrivit om EU och var tidigare DN:s korrespondent i Bryssel. Författare till boken Européerna – arvet efter EU:s pionjärer.
Susanna Kierkegaard är frilansskribent, tidigare ledarskribent på Aftonbladet och har arbetat för Socialdemokraterna i EU-parlamentet. Skriver just nu en rapport för Arena Idé om SD i EU-parlamentet.

Moderator: Håkan A Bengtsson, VD Arenagruppen

Arrangörer: Olof Palmes Internationella Center och Arena Idé.

Datum och tid: 29 mars kl 12–13. Lunchsmörgås finns att köpa från 11.30.
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm.

Obligatorisk anmälan