Webbinarium Europeisk oro: Vart är Spanien på väg?

22 Sep 2020 16:00 - 22 Sep 2020 17:00
https://www.facebook.com/Arenaide/

Spanien är inne i en politiskt dramatisk period.

Efter fyra val på fyra år lyckades socialisten Pedro Sánchez bilda en vänsterkoalitionsregering som har stöd av katalanska och baskiska regionalistpartier. Men det högerextrema populistpartiet Vox har stora framgångar medan liberala Ciudadanos närmast utplånats. Spanien drabbades hårt av Coronapandemin men krisen har inte gett någon borgfred utan skärpte den politiska konflikten ytterligare. Politiken har polariserats.

Vad betyder det — politiskt och ekonomiskt — att vänstern nu styr Spanien? Varför växer extremhögern även i Spanien? Hur har coronakrisen påverkat det spanska samhället?

Om detta samtalar Thomas Gustafsson och Carl Tham.

Thomas Gustafsson, journalist, författare och Spanienkännare, har under många år varit verksam som korrespondent i Madrid Varifrån han skrivit flera böcker om landet. Han är aktuell med en ny bok om Spanien där han ger en bakgrund till, och analyserar, vad som händer i dagens Spanien.

Mötesledare: Carl Tham

Tankesmedjan Arena Idé och ABF kommer under hösten 2020 i seminarieserien Europeisk oro belysa tillståndet i ett antal europeiska länder.

Seminariet sänds live på Arena Idés Facebooksida. Kan ses på arenaide.se i efterhand.

Anmäl dig här för att få en påminnelse och ev. uppdateringar om seminariet.

Arrangörer: Arena Idé, ABF Stockholm, ABF Göteborg och Arenagruppens vänner