Seminarium OBS! Digitalt! Extremhögern i dag med Cas Mudde och Karin Pettersson

21 Sep 2022 17:30 - 21 Aug 2022 19:00
Kulturhuset Stadsteatern, Studion

OBS! Digitalt samtal!

Cas Mudde har fått förhinder och kan inte komma till Stockholm. Därför sänder vi samtalet helt digitalt på Arenagruppens facebooksida.

Du får alltså bänka dig hemma framför datorn istället för att komma till Kulturhuset Stadsteatern. Inte lika kul, men innehållet kommer vara lika intressant och relevant.

Varmt välkommen att titta och lyssna kl. 17.30.

………

Arena Idé och Aftonbladet Kultur bjuder in till ett samtal mellan Cas Mudde, världsledande expert på högerextremism och högerradikala partier, och Karin Pettersson, kulturchef på Aftonbladet.

Cas Mudde har i den uppmärksammade boken The Far Right Today beskrivit vad som kallats den fjärde vågen av efterkrigstidens högerextrema politiska rörelser. I ett samtal med Karin Pettersson utforskar han de högerradikala rörelsernas ideologi och organisation, och vilken roll den spelar i europeisk och svensk politik.

Cas Mudde hjälper oss att förstå vilken roll högerradikala rörelser och idéers spelat i den svenska valrörelsen, och konsekvenserna för de kommande fyra åren. Hur kan det hot mot demokratin som extremhögern utgör bekämpas? Vilken uppgift har stater och demokratins institutioner? Vad måste enskilda och sociala rörelser göra?

Cas Mudde är professor i internationella relation vid University of Georgia i USA och professor vid centret för extremismforskning (C-REX) vid Oslos universitet. Hans senaste bok är The Far Right Today (Polity 2019).

Karin Pettersson är kulturchef på Aftonbladet och tillsammans med Martin Gelin författare till boken Internet är trasigt – Silicon Valley och demokratins kris (Natur & Kultur 2018).

Samtalsledare: Lisa Pelling, statsvetare och tillsammans med Johanna Lindell författare till boken Det svenska missnöjet (Atlas 2021).

Plats: Kulturhuset Stadsteatern, Studion
Datum och tid: 21 september, kl. 17.30-19.00