Seminarium Extremhögern i dag

14 Jun 2023 17:30 - 14 Jun 2023 19:00
Kulturhuset, Foajé 3

Arena Idé och Aftonbladet Kultur bjuder in till ett samtal mellan Cas Mudde, världsledande expert på högerextremism och högerradikala partier, och Karin Pettersson, kulturchef på Aftonbladet.

I rapporten Left behind by the working class? Social Democracy’s Electoral Crisis and the Rise of the Radical Right ifrågasätter Cas Mudde tillsammans med  Tarik Abou-Chadi och Reto Mitteregger påståendet att arbetarklassen skulle ha övergivet progressiva partier för att istället rösta på radikalhögern.

Rapporten publiceras i samband med seminariet på svenska med ett nyskrivet förord av Cas Mudde. I ett samtal med Karin Pettersson utforskar Cads Mudde de högerradikala rörelsernas ideologi och organisation, och vilken roll de spelar i svensk och europeisk politik. Rapporten är ett samarbete med FES Nordic countries.

Cas Mudde är professor i internationella relation vid University of Georgia i USA och professor vid centret för extremismforskning (C-REX) vid Oslos universitet. Hans senaste bok är The Far Right Today (Polity 2019).

Karin Pettersson är kulturchef på Aftonbladet och tillsammans med Martin Gelin författare till boken Internet är trasigt – Silicon Valley och demokratins kris (Natur & Kultur 2018).

Samtalsledare: Lisa Pelling, statsvetare och tillsammans med Johanna Lindell författare till boken Det svenska missnöjet (Atlas 2021).

Kulturhuset, Foajé 3
Datum och tid: 14 juni, kl. 17.30-19.00

Anmäl dig här.