Webbinarium Hemtjänstmaffian

13 Sep 2021 12:00 - 13 Sep 2021 13:00
https://www.facebook.com/Arenaide

Välkommen till ett samtal med journalisterna Mira Klingberg Hjort och Karl Martinsson som har granskat fuskande hemtjänstföretag.

Privatiseringar i hemtjänsten skulle öka kvaliteten och gynna småföretagande. Men samtidigt släpptes fuskare in i hjärtat av den svenska välfärden. 

Den nya boken Hemtjänstmaffian (släpps 8 september på bokförlaget Atlas) är den första riktiga kartläggningen av en välfärdsbrottslighet som länge flugit under radarn.

Anmäl dig här

Karl Martinsson arbetar som journalist på tidningen Arbetet. 2020 vann han Fackförbundspressens pris för bästa avslöjande efter granskningen om fusket på hemtjänstföretaget Enklare Vardag. Hemtjänstmaffian är hans första bok. 

Mira Klingberg Hjort arbetar som journalist på tidningen Kommunalarbetaren. 2013 vann hon Guldspaden för en granskning av den privatiserade hemtjänsten i Stockholms län. 2020 vann hon Fackförbundspressens pris för bästa avslöjande efter granskningen om fusket på hemtjänstföretaget Enklare Vardag. Hemtjänstmaffian är hennes första bok.

Moderator: Jesper Bengtsson, förlagschef för Atlas.

Datum och tid: 13 september kl. 12–13.

Arrangör: Bokförlaget Atlas och Arena Idé.

Sänds på Arena Idés Facebooksida. Klicka här för att komma till Facebooksidan.

Gillar du det vi gör? Gå med i Arenagruppens vänner.