Webbinarium Hur ser det svenska missnöjet ut?

22 Apr 2021 12:15 - 22 Apr 2021 12:45
https://www.facebook.com/Arenaide/live

Lisa Pelling och Johanna Lindell berättar utifrån trehundra intervjuer.

Tankesmedjan Arena Idé har knackat dörr på sex svenska orter där inkomsterna är låga och missnöjet stort. Boken Det svenska missnöjet är resultatet av över trehundra samtal med människor i trapphus, i kök och på innergårdar. Från Haparanda i norr till Landskrona i söder, från glesbygdens Ljusnarsberg till hyreshusområdet i Sandvången. Det är de missnöjdas Sverige, med deras egna ord.

Lisa Pelling och Johanna Lindell intervjuas av Jesper Bengtsson.

Johanna Lindell är sociolog och medie- och kommunikationsvetare. Hon skrev sin masteruppsats om tillit till medier. Johanna var tidigare vice vd för Arenagruppen och är nu vd på DIK, facket för kultur, kommunikation och kreativ sektor.

Lisa Pelling är statsvetare. Hon har doktorerat i statsvetenskap vid Wiens universitet och är chef för Arena Idé, tankesmedjan inom Arenagruppen.

Jesper Bengtsson är förlagschef för Atlas. Han har varit verksam som journalist i 25 år och skrivit flera böcker, bland annat om utvecklingen i Burma. Han var tidigare även ordförande för Reportrar utan gränser och är ordförande för Svenska PEN.

Arrangör: Arena idé och Bokförlaget Atlas.