Paneldebatt Idébaren: Brott och straff

10 Mar 2022 18:00
Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm och live på Facebook

Under sex torsdagskvällar, fram till sommaren, kommer Idébaren ta plats på restaurang Stories på Kulturhuset Stadsteatern för att belysa en av valets viktigaste frågor.

Välkommen till en inspirerande helkväll med diskussion, mat, musik och mingel.
Temat för Idébaren nummer två  är ”Lag och Ordning” som i de senaste månadernas Novus-undersökningar legat på en andraplats, strax efter sjukvården, som en av svenskarnas viktigaste frågor.

Frågan är och har varit högst central både i mediebevakningen och den politiska debatten sen flera månader tillbaka, med stor uppmärksamhet på gängkriminalitet, rån mot unga, skjutningar och sprängningar. Vilka är orsakerna bakom dessa allvarliga brott och vilka åtgärder krävs för att komma till bukt med problemen? Samtidigt visade den senaste Brå-rapporten att det under 2021 anmäldes 84 400 färre brott jämfört med år 2020. Hur kommer det sig att brott som stölder och bedrägerier minskat?

Som gäst på Idébaren är du mer än välkommen att vara en aktiv del av samtalet. Kommentarer och frågor uppmuntras för att kvällen ska ta spinn!

Medverkande:

Benjamin Dousa, VD Timbro.

Christer Karlsson, fd förbundsordförande och medgrundare till KRIS (kriminellas revansch i samhället).

Anne Ramberg, jurist och fd generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund.

Rissa Seidou, områdespolis i Järvaområdet, Stockholm.

Dörrarna öppnar kl. 18:00 för dig som vill äta och dricka i lugn och ro innan debatterna startar kl. 19:00 – men möjlighet till mat och dryck finns under hela kvällen! Se menyn längre ner.

Schema:

Kl. 18:00 Idébaren öppnar

Kl. 19:00 Samtal 1

Kl. 19:45-20:05 Mingel och musik

Kl. 20:05-20:50 Samtal 2

Kl. 20:50-22:00 Mingel och musik

Idébaren är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern, tankesmedjan Timbro, Arena Idé och Höj Röstens Politikerskola. Moderator för hela serien är frilansjournalisten och producenten Karin Hübinette.

Idébarens datum:  3 mars, 10 mars, 7 april, 5 maj, 19 maj och 2 juni.

Kvällen streamas i Facebook-eventet. 

För frågor om evenemanget kontakta Eva Kopito:
eva.kopito@kulturhusetstadsteatern.se