Idébaren Idébaren #6: Hur JOBBigt ska vi ha det?

31 Aug 2022 17:30 - 31 Aug 2022 19:30
Kulturhuset Sergels torg, Sergels torg

Vid Idébarens sjätte tillfälle diskuterar panelen en av valårets viktigaste frågor för unga – jobben. Den här gången kör vi mitt på Plattan!

Kulturhuset Sergels torg, Sergels torg
Fri entré

Många unga har svårt att komma in på arbetsmarknaden. De dras med gigjobb, tidsbegränsade anställningar och vikariat som avlöser varandra. Är det ett problem, och i så fall – går det att göra något åt?

Tillsammans med en namnkunnig panel kommer vi resonera kring ett flertal frågeställningar som rör jobben, med särskilt fokus på ungas situation på arbetsmarknaden. Gör fackförbunden tillräckligt för personer med osäkra anställningar? Är gigjobben ett bra sätt att få in en fot på arbetsmarknaden, eller bara ett sätt för företagen att utnyttja utsatta arbetstagare? Och hur ska svenska politiker förhålla sig till EU:s kommande minimilönedirektiv?

Medverkande:

Elsa Alm, Ungsekreterare för LO
Andreas Bergh, välfärdsforskare och docent i nationalekonomi
Bodil Sidén, blq invest
Max Vesterlund Karlsson, journalist på ETC

Datum: 31 augusti
Tid: 17:30-19:30 (musik från 17:30, debatten börjar 17:45)
Plats: mitt på Plattan, fri entré! Det kommer finnas mat till försäljning.
Moderator: Karin Hübinette

Om Idébaren: 

Idébaren är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern, tankesmedjan Timbro, Arena Idé och Stiftelsen Höj Rösten. Moderator för hela serien är frilansjournalisten och producenten Karin Hübinette.

Som gäst på Idébaren är du mer än välkommen att vara en aktiv del av samtalet. Kommentarer och frågor uppmuntras för att kvällen ska ta spinn!

Välkomna!