Idébaren Idébaren #7 Eftervalsanalys – vad händer nu?!

21 Sep 2022 19:30 - 21 Sep 2022 21:30
Kulturhuset Stadsteatern, Studion

Nu startar en ny säsong av samtalsserien Idébaren som avhandlar de hetaste politiska frågorna just nu. Vid det första tillfället vrider och vänder vi på valresultatet.

Köp biljett

Är politik att vilja, kunna eller vinna? Ventilera dina tankar och känslor kring det omkullkastade politiska landskapet och ställ frågor till den namnkunniga panelen.

Det har gått 10 dagar sedan valet. Nu ska de folkvalda visa prov på en sällan skådad handlingskraft och föra politik i kölvattnet av en global pandemi med krig i Europa och dödligt våld på bakgården. Idébaren bjuder in till ett samtal för att reda i valresultatet och navigera i den kommande mandatperioden.

Välkommen till en bättre eftervalsanalys där en panel med profilerade politikexperter reflekterar bakåt och blickar framåt tillsammans med publiken.

Vilka faktorer var avgörande för valutslaget och åt vilket håll pekar regeringsförhandlingarna?
Vad kommer de närmsta fyra regeringsåren innebära för storstadens invånare? Vilka vallöften infrias och vilka kasseras med valprogrammen? Vilken blir oppositionens största utmaning?

Medverkande:
Mattias Svensson, 
liberal debattör, författare och poddare.
Zina Al-Dewany, ledarskribent, Aftonbladet.
Carl Schlyter,
 kampanjledare systemförändring och klimat på Greenpeace.

Fler panelister tillkommer. 

Datum: 21 september
Lokal: Lilla Studion
Tid: 19:30-21:30
Biljettpris: 80 kr ordinarie, fri entré under 20 år.

Idébaren är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern, tankesmedjan Timbro, Arena Idé och Stiftelsen Höj Rösten. Moderator för hela serien är frilansjournalisten och producenten Karin Hübinette.

Kommande samtal: 
19/10: Idébaren #8 Den stora knarkdebatten
23/11: Idébaren #7 De klassiska könsrollerna – vilken makt har de idag?

Som gäst på Idébaren är du mer än välkommen att vara en aktiv del av samtalet. Kommentarer och frågor uppmuntras för att kvällen ska ta spinn!

Välkomna!

För frågor om evenemanget kontakta:
Eva Kopito, debattredaktör/producent
eva.kopito@kulturhusetstadsteatern.se