Seminarium Kan USA:s vänster ta tillbaka makten från Trump?

2 Oct 2018 12:00 - 2 Oct 2018 13:00
Arenagruppen, Barnhusgatan 4, Stockholm

Lunchseminarium och bokpresentation Den 6 november är det mellanårsval i USA – demokraternas första stora chans att ta tillbaka en del av makten från Trump och republikanerna. I en ny bok skildrar Karin Henriksson den amerikanska vänstern.

På detta lunchseminarium presenteras den nyutkomna boken Vänstern i USA (Lind & CO) av Karin Henriksson själv. Därefter följer ett samtal mellan författaren och två gäster med expertis inom bland annat amerikansk politik och progressiva rörelser.

Några av ämnena vi kommer diskutera är hur den en gång så starka arbetarrörelsen i USA kunde pressas tillbaka, hur dagens amerikanska radikalism yttrar sig och varför unga amerikaner i dag har en mer positiv syn på vänstern. Givetvis besvarar vi även frågan alla ställer sig – kommer det splittrade demokratiska partiet att kunna enas om en ny riktning?

Medverkande:

  • Karin Henriksson, författare och journalist bosatt i Washington DC sedan tre decennier tillbaka, rapporterar i bland annat Svenska Dagbladet och Sveriges Radio. Har tidigare gett ut flera böcker om USA och dess politiska förhållanden, bland andra Trump – miljarderna, medierna och makten (2017) och Reagan – en kontroversiell ikon (2015).
  • Inger Arenander, politisk reporter på Sveriges Radio i över trettio år, bland annat som Washington-korrespondent. Medverkar även i USA-podden.
  • Per Wirtén, journalist och författare till ett flertal böcker med fokus på bland annat progressiv politik, folkrörelser och andra samhällsfrågor.
  • Samtalsledare: German Bender, programchef Arena Idé

Tid: tis 2 okt kl. 12-13 (lunchmacka från kl 11.30)
Plats: Arenagruppen, Barnhusgatan 4, Stockholm

Seminariet kommer även livseändas på Arena Idés Facebooksida.

Anmäl dig här