Seminarium Konsulterna – kampen om Karolinska

21 maj 2019 09:00 - 21 maj 2019 10:00
Arenagruppen, Barnhusgatan 4, Stockholm

Välkommen på seminarium med Anna Gustafsson och Lisa Röstlund

Journalisterna Anna Gustafsson och Lisa Röstlund kommer till Arena Idé för att berätta om sin nyutgivna bok “Konsulterna – kampen om Karolinska.” Båda är nominerade till Stora Journalistpriset för sina reportage i Dagens Nyheter om införandet av “värdebaserad vård” på Nya Karolinska i Solna.

Boken skildrar berättelsen om hur ett nytt och oprövat vårdkoncept, så kallad värdebaserad vård, infördes på det nya sjukhuset trots enorma protester från sjukhusets anställda. Vårdformen lovades av Boston Consulting Group revolutionera hela sjukvården, men visade sig istället leda till en betydligt dystrare verklighet.

Efter flera avslöjanden om enorma fakturabelopp och misstänkta intressekonflikter avslutades samarbetet mellan sjukhuset och konsulterna. När Anna Gustafsson och Lisa Röstlund börjar nysta i trådarna kring konsultbolaget visar det sig att det finns långt många fler intressen än de svenska patienternas bakom det stora projektet.

»Genom envist grävande blottade de ödesdigra beslut, bristande fakturahantering och jäv på ett av världens dyraste sjukhus.« 
– Stora Journalistpriset

Arenagruppens lokaler på Barnhusgatan 4 i Stockholm, 4 trappor.

Tisdag 21 maj kl 9.00-10.00

Kaffe och frukostmacka till självkostnadspris från k. 8.30

 

Fri entré men obligatorisk anmälan: klicka här