Webbsänt seminarium Kris och pandemi i perspektiv

21 Aug 2020 09:00 - 21 Aug 2020 10:00
https://www.facebook.com/Arenaide

Välkommen till ett samtal om coronan och om hur världen kan se ut efter krisen. Med Sverker Sörlin, Antje Jackelén och Björn Wiman.

Den 21 augusti kl. 9.00-10.00

I boken Kris! Från Estonia till Corona sätter idéhistorikern Sverker Sörlin in coronakrisen i ett större sammanhang. Vår nära samtid är kantad av kriser: Estonia, tsunamin och nu coronapandemin. Men vi står också för mer djupgående moderna systemkriser, för demokratin och Europa, för finanskapitalismen och som ett genomgående och återkommande tema: klimatkrisen. Djupa kriser är ”avgörande”, de kan hjälpa oss att finna nya vägar.

Sverker Sörlin samtalar med ärkesbiskop Antje Jackelén och Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman.

Antje Jackelén har skrivit förordet till Kris. Hon är också aktuell med boken Otålig i hoppet: Teologiska frågor i pandemins skugga. Coronaviruset har fått omvälvande konsekvenser. För oss som personer, samhälle och mänsklighet – och för kyrkan. I pandemins skugga väcks många teologiska frågor.

Björn Wiman har varit redaktör för boken Corona – 19 författare om krisen. Den består av texter som publicerats av författare under coronakrisen, det är ett viktigt tidsdokument som också visar på litteraturen kraft och central roll i en samhällskris.

Samtalsledare: Håkan A Bengtsson, vd för Arenagruppen.