Tvärfackligt mingel #Metoo – Fackets olika roller

1 Feb 2018 17:00 - 1 Feb 2018 19:00
Barnhusgatan 4, Stockholm

Hösten 2017 fullkomligt exploderade #Metoo och berättelser om sexuella trakasserier och övergrepp spreds både i nyhetsmedia och sociala medier. Genom de branschuppdelade uppropen blev det tydligt för de allra flesta att ingen bransch har kunnat ställa sig utanför och säga att detta inte gäller dem. Att arbetsgivarna säkrar en trygg arbetsmiljö för sina anställda är en av fackets centrala frågor, samtidigt har det uppkommit att problematik även finns inom facket. Hur ska nu fackföreningsrörelsen gå vidare? Vad är vår roll och hur jobbar vi både internt i den egna organisationen och med medlemmarna?

Välkommen på Arenagruppens andra tvärfackliga nätverksmingel
I december träffades vi för att lyfta de frågor som det då fanns behov av att diskutera. Nu tar vi det vidare och fördjupar oss i fackens olika roller. Är du förtroendevald eller anställd inom fackföreningsrörelsen får du här möjlighet till att träffa andra för att utbyta idéer, tankar och erfarenheter.

Torsdagen den 1/2 är du varmt välkommen till Arenagruppens lokaler på Barnhusgatan 4 i Stockholm. Vi inleder kvällen med en föreläsning av Linn Svansbo, Byggnads och Lars Bergqvist, Byggcheferna. De kommer att berätta om Stoppa machokulturen och det tvärfackliga samarbete som pågår inom projektet.

Kvällen fortsätter sedan med ett mingel där du får möjlighet att diskutera vidare med personer från andra delar av fackföreningsrörelsen. Den här gången kommer minglets diskussioner att utgå ifrån fackets olika roller – arbetsgivare, förtroendevald och medlemsorganisation. Hur ska facket jobba för att vara en bra arbetsgivare och säkra arbetsmiljön för anställda inom facket? Vilka konkreta förändringar behövs för att vi ska få en fackföreningsrörelse där arbetet med jämställdhetsfrågor och antidiskriminering når förtroendevalda på alla nivåer i organisationen? Hur kan vi skapa förutsättningar för att medlemmar och potentiella medlemmar har en god arbetsmiljö?

Tid och plats
Torsdag den 1/2 kl 17.00 – ca 19.00
Barnhusgatan 4, Stockholm

Vi bjuder på alkoholfri dryck och enklare tilltugg
Obligatorisk föranmälan.


 

 

Har du frågor eller funderingar, maila maja.dahl@arenagruppen.se eller linnea.granath@arenagruppen.se