Boklansering Nyliberal ordlista

15 Mar 2018 17:30 - 15 Mar 2018 23:00
East, Stureplan 13, Stockholm

♡ KOM OCH FIRA MED OSS! ♡

Den 15 mars intar vi Stureplan för att fira releasen av boken Nyliberal ordlista. Det blir en kväll med allt vad ett boksläpp innebär – mingel, uppläsningar, bubbel, bokförsäljning och signering.

Varmt välkomna!
Hanna Alvage, Elin Lilleman Eriksson & Saga Gärde // Arena Idé // Bokförlaget Atlas

OM NYLIBERAL ORDLISTA
Vilka politiska beslut sanktioneras när människor mäts i volymer och sägs komma i strömmar? Vad gör det med oss när vi ska investera i våra barn och se till att ha plus på kärlekskontot? Vad gör det med vår trygghet på arbetet när vi omskrivs som anställningsbara?

Nyliberal ordlista är en politisk och poetisk stridsskrift som vill synliggöra hur den nyliberala ideologin förändrat språket och styr våra ordval.

Ordlistan varvas med nio texter skrivna av författare som reflekterar kring ords härkomst och mening och hur de används i dag. De riktar alla sökljuset mot de politiska beslut och moraliska ställningstaganden som sanktioneras genom språkliga förskjutningar.

Medverkande skribenter: Liban Abdule, Dimen Abdulla, Aase Berg, Athena Farrokhzad, Gabriel Itkes-Sznap, Mara Lee, Jila Mossaed, Felicia Mulinari och Suzanne Osten.

Redaktörer: Hanna Alvage, Elin Lilleman Eriksson och Saga Gärde