Seminarie Privatisering av sjukvården, offentlig-privat samverkan och slutet på NHS

15 Mar 2018 11:00 - 15 Mar 2018 12:30
Spårvagnshallarna, Birger jarlsgatan 57A, Stockholm

– Vad kan Sverige lära av Storbritanniens sjukvårdspolitik?

Allyson Pollock, professor i folkhälsa och chef för Institutet för hälsa och samhälle vid Newcastle University, är en av Europas ledande sjukvårdsforskare. Hon har skrivit den mycket uppmärksammade boken NHS plc: the Privatisation of Our Health Care(Verso Books 2004) om kommersialiseringen av den offentligt finansierade sjukvården (NHS) i England. Senare i år kommer hon med uppföljaren The End of the NHS: Why the Government Wants to Destroy the Health Service (Verso Books 2018).

Missa inte när Allyson Pollock kommer till Stockholm på inbjudan av Arena Idé och Gemensam Välfärd. 

Allyson Pollock har sedan 1993 gjort flera utredningar för Storbritanniens regering om de OPS-investeringar som gjorts inom offentlig sektor i landet, främst i relation till sjukvården. Även i Sverige har stora delar av sjukvården privatiserats och OPS (offentlig-privat samverkan) är en flitigt använd metod vid offentliga upphandlingar. Ett exempel på en hårt kritiserad OPS är Nya Karolinska Sjukhuset.

Tid och plats
Torsdagen 15 mars, kl 11.00-12.30
OBS! Ny lokal: Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57A, Stockholm

Seminariet hålls på engelska. Fri entré. Vi bjuder anmälda deltagare på en lunchmacka i direkt anslutning till seminariet.

Obligatorisk föranmälan.