Antifeministerna – Sverigedemokraterna och jämställdheten

15 Aug 2018 08:30 - 15 Aug 2018 09:30
Ny lokal pga stort intresse: Palmesalen, ABF, Sveavägen 41 i Stockholm

SEMINARIET ÄR FULLSATT

Sverigedemokraterna är ett parti som inte prioriterar jämställdhet mellan kvinnor och män. De är också ett parti som i hög grad består av män med en politik som tilltalar främst män. Samtidigt satsar SD stort på att locka fler kvinnliga väljare, något som de troligtvis kommer att lyckas med i höstens val. Hur går detta ihop?

Välkommen på lanseringsseminarium av rapporten Antifeministerna – Sverigedemokraterna och jämställdheten skriven av journalisten Anna-Lena Lodenius.

I rapporten visar Lodenius hur SD genom att satsa på frågor som välfärd och hälso- och sjukvård försöker locka till sig kvinnliga väljare. Men vid en närmare granskning av partiets förslag visar sig många vara  ofinansierade, ogenomförbara eller motsägelsefulla. Rapporten visar också att SD i praktiken driver en politik som i varken gynnar kvinnor eller den gemensamma välfärden.

Rapporten presenteras av rapportförfattaren och följs av ett panelsamtal där vi pratar om vilka konsekvenser SD:s antifeministiska politik kan komma att få, hur det kommer att gå i höstens val samt vad övriga partier och facket kan göra för att begränsa SD:s tillväxt bland de kvinnliga väljarna.

Medverkande:

Anna-Lena Lodenius, journalist och författare med lång erfarenhet av att granska extremnationalistiska rörelser för både tidningar och TV.

Gulan Avci, integrationspolitisk talesperson för Liberalerna.

Ov Cristian Norocel, Marie Curie forskare vid Université Libre de Bruxelles, Forskar om högerpopulistiska partier och högerextrema miljöer ur ett jämförande perspektiv som beaktar samspelet mellan genus, klass och etnicitet.

Linn Svansbo medlemsutvecklare på Fackförbundet Byggnads och ordförande i Maktsalongen.

Moderator: Maria-Elsa Salvo, Arena Opinion

 

Vi bjuder på kaffe och frukostmacka från 8.00

Obligatorisk anmälan: anmäl dig här

 

Ladda ner rapporten här Antifeministerna – Sverigedemokraterna och jämställdheten