Filmvisning Sittstrejken – Politik på bio

7 Mar 2020 15:15 - 7 Mar 2020 16:35
Biograf Victoria Stockholm Svenska bio (Götgatan 65)

Arena Idé och Tempo Dokumentärfestival bjuder in till filmvisning och samtal om politik. I år med tema familj och gräsrotsrörelser med filmer från Ukraina, Brasilien, Mexiko och Sverige.

Vi visar filmen Sittstrejken med regissören David Wikdahl på plats! Han samtalar med Arena Idés Lisa Pelling efter visningen.

Nätverket Ung i Sverige inleder en sittstrejk på Mynttorget i Stockholm. Deras krav är att alla utvisningar till det krigsdrabbade Afghanistan ska stoppas. Sittstrejken får spridning i sociala medier, men det är inte alla som sympatiserar med ungdomarnas utsatta situation. En grupp nazister attackerar plötsligt strejken med hatiska slagord och rökgranater. 17-åriga Fatemeh Khavari är talesperson för Ung i Sverige och har i kontakt med polisen bestämt att flytta demonstrationen till Medborgarplatsen. När de kommer fram ombeds ungdomarna vara tysta, en grupp pensionärer som dansar till hög musik har just nu företräde till platsen. Sittstrejken är en skildring av en historisk rörelse som lyckats skapa debatt och påverka ända upp i riksdagen.

Biljettpriset är 85 kr och du behöver även årskort för 60 kr.
Köp biljett: https://tempofestival.se/biljetter/

Lördagen den 7 mars kl. 15:15 på Biograf Victoria på Södermalm. Film 59 min + samtal 20 min.

Alla filmer i samarbetet hittar du här: https://arenaide.se/tempo/