Webbinarium Vägen till klimatomställning

14 Oct 2021 15:00 - 14 Oct 2021 16:00
https://www.facebook.com/Arenaide/

Om boken Ingen tid för illusioner med Kajsa Borgnäs.

Under 2020-talet kommer det att avgöras om vi lyckas nå våra klimatmål. Det är nu vi måste få den teknik, de marknader och de politiska beslutsprocesser på plats som vi vill ska dominera samhället efter 2050. Vi har redan tagit några första viktiga steg. Men vi står inför stora målkonflikter och svåra val, gemensamt och som individer.

Ingen tid för illusioner, som släpps samma dag, är en reseguide genom omställningens Sverige och Europa. Till det nya som måste ersätta det gamla. Den visar att mycket kommer att behöva bli väldigt annorlunda för att det vi tycker är verkligt viktigt ska kunna förbli ungefär som det är.

Kajsa Borgnäs är chef för den tyska fackliga tankesmedjan Stiftung Arbeit und Umwelt. Hennes arbete och forskning fokuserar på klimatpolitik, hållbar ekonomisk utveckling och omställning av tysk och europeisk industri. Kajsa har varit ordförande för Sveriges socialdemokratiska studentförbund och är en uppskattad skribent och föredragshållare. Ingen tid för illusioner är hennes första bok.

I samtal med Jesper Bengtsson, förlagschef Atlas.

Datum och tid: 14 oktober kl. 15–16.

Arrangör: Bokförlaget Atlas och Arena Idé

Sänds på Arena Idés Facebooksida. Klicka här för att komma till Facebooksidan.

Gillar du det vi gör? Gå med i Arenagruppens vänner.