Seminarium och rapportsläpp I väntan på kulturpolitik

4 Dec 2019 11:45 - 4 Dec 2019 13:00
Arenagruppen, Barnhusgatan 4, Stockholm


Om kulturpolitik i det tjugoförsta århundradet.

Vi lever i en tid då högerpopulister och konservativa politiker ägnar stor uppmärksamhet åt kulturpolitiken och i hög grad betraktar politiken som ett uttryck för en kulturkamp.

I rapporten I väntan på kulturpolitik. En rapport om kulturpolitik i det tjugoförsta århundradet sätter Mike Enocksson och Lars Tibell in den här kulturpolitiska diskussionen i ett historiskt och ideologiskt perspektiv. De redogör för de politiska ideologiernas syn på kulturen, teoretiska sätt att betrakta kulturen och kampen om hegemonin i samhället och politiken. De går igenom arvet från 68-vänstern och den svenska kulturpolitiken från 1970-talet. De argumenterar för ett återuppväckande av en radikal kultursyn.

Medverkande:
Mike Enocksson, rapportförfattare

Kommentarer:
Lawen Redar, riksdagsledamot och kulturpolitisk talesperson Socialdemokraterna
Jenny Lindahl, chef Arena Opinion

4 december kl. 11.45–13.00
En lunchsmörgås serveras från 11.15
Arenagruppen, Barnhusgatan 4, Stockholm

Mike Enocksson är statsvetare och författare, boende i Ystad. Han jobbar som statstjänsteman på Polismyndigheten samt som frilansande rapportförfattare och skribent.

Lars Tibell har tidigare varit operasångare och operachef vid bland annat Norrlandsoperan och Malmö Opera. Nu arbetar han som senior rådgivare och med en egen agentur.