Seminarium Världens viktigaste bygge – så kan byggbranschen bidra till klimatomställningen

4 Apr 2022 12:00 - 4 Apr 2022 13:00
Online och hos Arenagruppen på Barnhusgatan 4 i Stockholm

Välkommen till ett samtal där klimatexperter och branschens företrädare möts för att diskutera byggbranschens roll i den gröna omställningen.

Hur ser den gröna omställningen ut i byggbranschen? Är det möjligt för branschen att ta sitt klimatansvar utan att först städa bort den osunda konkurrensen?

Byggbranschen står för 20 % av landets klimatutsläpp. För att samhället ska kunna genomgå den klimat- och hållbarhetsomställning som vi vet behövs ställs stora krav på branschen. Vissa menar att omställningsarbetet i sig är ett gigantiskt byggprojekt. Det innehåller allt från infrastruktursatsningar till renoveringar och klimatanpassning av befintliga bostäder.

Samtidigt plågas byggbranschen av osund konkurrens och arbetslivskriminalitet – utmaningar som förhindrar och sinkar en klimatomställning.

Fackförbundet Byggnads släpper nu rapporten Världens viktigaste bygge – program för en klimatneutral och hållbar byggbransch. Med rapporten vill vi sätta ljuset på hur byggbranschen kan bidra till att genomföra klimat- och hållbarhetsomställningen. Varmt välkommen!

Medverkande

  • Johan Lindholm, förbundsordförande, Byggnads 
  • Kristian Skånberg, senior advisor SEI och rapportförfattare
  • Emma Gretzer, ställföreträdande generaldirektör, Formas – ett forskningsråd för hållbar utveckling
  • Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef, Byggföretagen
  • Sven Hunhammar, måldirektör, Trafikverket

Moderator: Lisa Pelling, chef för tankesmedjan Arena Idé

Anmälan

Anmäl dig för att få en länk till onlineeventet eller en plats till det fysiska eventet. Begränsat antal platser till det fysiska eventet. Först till kvarn!

Arrangör: Byggnads och Arena Idé