Kornhall & Netz

En podcast om skolan med rektorn Ingela Netz och skolexperten Per Kornhall, i samarbete med tankesmedjan Arena Idé. I varje avsnitt intervjuar de en, eller flera, personer vars kunskaper, position eller arbete är intressant för den svenska skolan.

Kornhall & Netz är en intervjupodd som sätter skolan mitt i samhället, vrider och vänder på perspektiven och visar på komplexiteten mellan klassrummet och politiken. Och har lite kul däremellan. Vi vill nå alla samhällsintresserade, med eller utan koppling till skolan.

Ingela Netz är rektor i Pysslingen som är en del av Academedia. Hon är även föreläsare, bloggare och författare och har, från och med i höst, dessutom ett deltidsuppdrag som adjungerad adjunkt på rektorsutbildningen på Uppsala universitet. Känner passion för skolutveckling, organisation, ledarskap och lärande.

Per Kornhall är fristående skolexpert som har stor erfarenhet av det svenska skolsystemet både som lärare, undervisningsråd vid Skolverket och kommunal skolstrateg. Han är författare till flera böcker, bland annat Lärare – En handbok (Natur & Kultur 2018). Per brinner för likvärdighetsfrågor, naturen och att renovera gamla bilar.

Har du en fråga, synpunkt eller vill du önska en gäst? Mejla oss på per(a)kornhall.se eller ingela.netz(a)gmail.com.

Podden är en fortsättning på Kornhall & Skogstad.

Här kan du se en spellista med filmade, oredigerade, podcastinspelningarna.

 

Porträttfotografer av Ella Netz och Staffan Claesson.

Signaturmelodi av rocavaco.