Kornhall & Netz

En podcast om skolan med utbildaren Ingela Netz och skolexperten Per Kornhall, i samarbete med tankesmedjan Arena Idé. I varje avsnitt intervjuar de en, eller flera, personer vars kunskaper, position eller arbete är intressant för den svenska skolan.

Kornhall & Netz är en intervjupodd som sätter skolan mitt i samhället, vrider och vänder på perspektiven och visar på komplexiteten mellan klassrummet och politiken. Och har lite kul däremellan. Vi vill nå alla samhällsintresserade, med eller utan koppling till skolan.

Ingela Netz har en bakgrund som skolledare och arbetar nu i konsultuppdrag kring ledarskap, utveckling och organisation i offentlig sektor. Hon studerar på Vancouver Island University (Master i Educational Leadership) och är utbildare, föreläsare, bloggare och författare. Ingela känner passion för samhällsutveckling, organisation, ledarskap och lärande och tycker mycket om att vara i naturen.

Per Kornhall Per Kornhall är fristående skolexpert som har stor erfarenhet av det svenska skolsystemet både som lärare, undervisningsråd vid Skolverket och kommunal skolstrateg. Han är författare till flera böcker, bland annat Till skolans försvar (Natur & Kultur 2018). Per brinner för likvärdighetsfrågor, naturen och att renovera gamla bilar.

Har du en fråga, synpunkt eller vill du önska en gäst? Mejla oss på per(a)kornhall.se eller ingela.netz(a)gmail.com.

 

Här kan du se en spellista med filmade, oredigerade, podcastinspelningarna.

 

Foto av Kristina Wicksell Bukhari.

Signaturmelodi av rocavaco.