Nylansering av podden Pengar och Politik

Varför höjer riksbanken räntan? Vad gör egentligen finansministern? Påverkar regeringens budget mitt liv? Arena Idés ekonomipodcast Pengar och Politik är tillbaka. Nu med tankesmedjans chefsekonom Elinor Odeberg och Silvia Kakembo, byråchef på Arena Opinion. Tillsammans guidar de lyssnaren genom den ekonomisk-politiska tyckonomin.

Varför återlanserar ni Pengar och Politik? 

Som tankesmedja vill vi nå ut på både längden och tvären med ekonomisk-politisk forskning och progressiva perspektiv på de senaste siffrorna. Pengar och Politik är en av flera kanaler för tillgängliggöra ekonomi för fler och som var väldigt uppskattad tidigare. Podden är perfekt för fikarasten, jobbresan eller barnvagnspromisen. Många tycker tröskeln är hög för att ha en åsikt om ekonomisk politik. Vi vill bevisa motsatsen – det kan vara både enkelt och intressant. Och kul förstås!

 

Vilka ämnen kommer ni att prata om?

Titeln Pengar och Politik summerar podden väl! Samhällsekonomi och privatekonomi blandat med tidsaktuella spaningar och politiska analyser. Så vi kommer behandla både mikro- och makroprespektiv på ekonomisk-politiska frågor och bjuda lite på oss själva däremellan. 

 

Vad är era tips till den som vill lära sig mer om ekonomisk politik?

Lyssna på podden! Målbilden är att hålla lyssnaren smart och uppdaterad.


Pengar och Politik finns där poddar finns! Lyssna här.

 

Kategorier:
Okategoriserade