German Bender

German Bender är utredningschef på Arena Idé. Förutom planering och samordning av analyser och utredningar, skriver han rapporter, artiklar och kommenterar arbetsmarknads- och utbildningspolitik i media och andra sammanhang, bland annat på Dagens Arena.

German är senior research associate vid Harvard Law School (Center for Labor and a Just Economy) och affilierad forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, där han doktorerat med en avhandling om hur arbetsmarknadens parter och staten hanterar utmaningar som lönebildning, digital automatisering och migration. Vårterminen 2023 var han gästforskare vid Harvard University och 2022 deltog han i Stanfords SCANCOR PhD Workshop vid Aalto University i Helsingfors.

German har 15 års erfarenhet av analys- och påverkansarbete från bland annat TCO, där han arbetat som utredare och talskrivare, och LO, där han varit talskrivare och opinionsbildningsansvarig. Han har även varit grundande redaktör för Arena Essä och är en skarp skribent och moderator.

Exempel på ämnen som German kan kommentera: arbetsmarknadsfrågor, fackliga frågor, lönebildning, framtidens arbetsmarknad och automatisering, algoritmer och artificiell intelligens i arbetslivet, utbildningspolitik, forskningspolitik.

Kontaktuppgifter: german.bender@arenagruppen.se, 0702-023 111.

Pressbilder:
Fotograf: Anneli Nygårds

 

Kategorier: