Ses vi i Almedalen 2023?

Tankesmedjan Arena Idé är på plats hela veckan.

Här finns hela vårt program >>

Missa inte Arenagruppens mingel på LeMur, onsdag 28 juni kl 16–18:00. OBS! Obligatorisk föranmälan

Integrationsutmaningen, välfärdens kompetensförsörjning och hoten mot demokratin

Lisa Pelling är chef för tankesmedjan Arena Idé med särskilt ansvar för demokrati och välfärdsfrågor. Lisa är expert inom migrations- och integrationsfrågor och har djupa kunskaper om välfärdsfrågor. Hon har tidigare varit politiskt sakkunnig på utrikesdepartementet. Tillsammans med Johanna Lindell är hon författare till Det svenska missnöjet (Atlas 2021). Lisa är ledarskribent i Dagens Arena och medverkar regelbundet som kommentator i både radio och tv.

lisa.pelling@arenagruppen.se

073-6541316

Ekonomisk politik i kris, inflationen och välfärdens finansiering

Elinor Odeberg är chefsekonom på Arena Idé  och tidigare politiskt sakkunnig på Finansdepartementet med särskilt ansvar för internationell ekonomisk politik. Hon är ekonomhistoriker och har bland annat mångårig erfarenhet som utredare på fackförbundet Kommunal. Elinor leder tankesmedjans ekonomisk-politiska arbete och är även programansvarig för klimatfrågor.

elinor.odeberg@arenagruppen.se

073-6541322

Civilsamhällets villkor, ungas delaktighet och demokratins framtid

Rosaline Marbinah är rektor för Arenaakademin, Arena Idés spetsutbildning för progressiva opinionsbildare. Rosaline är också tidigare ordförande för LSU – Landsrådet för Sveriges ungdomsorganisationer. Hon har även arbetat som pressekreterare på Regeringskansliet. Rosaline utsågs till särskild representant i OSSE under Sveriges ordförandeskap och har varit en av regeringens fyra demokratiambassadörer. Hon är en van föreläsare, utbildare och moderator. Förra året höll Rosaline tal vid invigningen av Almedalsveckan, se det här.

rosaline.marbinah@arenagruppen.se

076-7104449

Hotet mot folkbildningen och kulturens och folkbildningens betydelse för demokratin

Ola Bo Larsson är kultur- och folkbildningsansvarig och programledare för Folkbildningspodden. Ola har en lång yrkeserfarenhet från folkbildningen med flera förtroendeuppdrag. Senast har han varit chef och rektor för Jakobsbergs folkhögskola.

 ola.larsson@arenagruppen.se

070-3573814

Vi ser fram emot en spännande vecka.

Hoppas vi ses!

Kategorier:
Okategoriserade