Vilgot Österlund fortsätter på Arena Idé!

Tack vare fortsatt samarbete med det tyska makrofinansinstitutet Dezernat Zukunft kommer Vilgot Österlund, statistiker på Arena Idé, kunna fortsätta arbeta hos oss.

Grattis Vilgot, och grattis till oss! Du började på Arena Idé i augusti 2023, hur har tiden sedan dess varit?
Mitt första år på Arena Idé har gått så fort! Jag har lärt mig otroligt mycket och arbetat med flera spännande projekt. Det är väldigt roligt att arbeta i en miljö där aktuella frågor ständigt är i fokus och samtidigt vara omgiven av proffsiga kollegor som täcker en sådan bredd av områden. Jag slås fortfarande över hur många människor det är som uppskattar Arenagruppens arbete. Alla som kommer på våra seminarier, experter som gärna bistår med synpunkter på rapporter och läsare av Dagens Arena som hör av sig och vill diskutera. Det är verkligen en otrolig lyx att få arbeta inom Arenagruppen.

Har ni något särskilt planerat under hösten?
Framöver vill jag fortsätta bidra till tankesmedjans arbete inom mina främsta områden, statistik och databearbetning, och samtidigt utvecklas mer som skribent och opinionsbildare. 

Jag letar också efter möjligheter att dela med mig av mina kunskaper om att använda statistik för att utveckla policy och påverka samhällsutvecklingen. 

Efter sommaren ska vi avsluta sista delen i vår rapportserie om det finanspolitiska ramverket, som fokuserar på hur ramverket behöver förändras. Vi vill presentera ett finanspolitiskt ramverk som tar hänsyn till investeringscykler och finansiell stabilitet och som skapar förutsättningar för ökat välstånd i framtiden. Responsen vi fått på de första delar har varit väldigt positiva och jag tror verkligen att sista delen blir bäst. 

Vad som kommer därefter får vi se, jag har många idéer, men än så länge är ingenting helt bestämt. Om ett par dagar går jag på semester för att njuta av sommaren och ladda batterierna inför kommande år!

Kategorier:
Okategoriserade