Arena Idé på Socialistiskt Forum

socialistiskt-forum

Årets tema för Socialistiskt forum är konflikt och samförstånd. Arena Idé bjuder in till två seminarier där vi utforskar olika delar av begreppen. Välkommen på seminarium om makt och inflytande på arbetsplatsen, LO-samordningens framtid och vad som händer när krisen kommer till organisationen!


omslag-motstand
Vad händer på arbetsplatsen om arbetsförhållandena ändras eller en konflikt uppstår? Olika personer har olika möjligheter att göra motstånd. Hur har arbetsplatsens maktförhållanden förändrats och hur har det i sin tur påverkat vem som har makt att påverka på arbetsplatsen? Vilka strategier finns vid förändrade arbetsförhållanden? Vem kan ta fajten, vem kan lämna och vem blir kvar med knuten näve i fickan?

Välkommen på ett samtal om makt och inflytande i arbetslivet.

Medverkande

Soyhela Yazdanpanah, lektor Södertörns högskola
Felix Finnveden, Kommunal
Emmelie Renlund, Byggnads
Moderator: Lisa Pelling, utredningschef Arena Idé

Tid: 10.15 – 11.00


 

omslag-nar-krisen-kommer
Från hånfulla tweets, likes och delningar – till ledarsidor och debattprogram. Ett twitterdrev kan snabbt leda till en massiv kris och allvarligt skada förtroendet inom och för en organisation. Vad var det egentligen som hände inom miljöpartiet våren 2016? Vill SSU Stockholm stänga ute vita? Vilka avvägningar gör journalister innan de plockar upp ett drev?

Ett samtal om kriskommunikation och hur kriserna förändrats av sociala medier. Hur tar man sig igenom en kris och går det att gå stärkt ur den?

Medverkande

Anders Wallner, fd partisekreterare Miljöpartiet
Maria-Elsa Salvo, ordförande SSU Stockholm
Viktor Barth-Kron, Dagens Nyheter
Jenny Lindahl, chef Arena Opinion
Moderator: Maja Dahl, kommunikationsansvarig Arena Idé

Tid: 12.00 – 12.45

 

Kategorier:
Allmänt