Arena Idé söker nationalekonom

Arena Idé söker en medarbetare som ska arbeta självständigt och nära vår chefsekonom Sandro Scocco. Vi bedömer att du bör ha en inriktning mot ekonometri.

Krav på kvalifikationer:
• akademisk examen i nationalekonomi med inriktning mot ekonometri
• god analytisk förmåga
• goda kunskaper i engelska

Meriterande är om du:
• har disputerat eller är i slutskedet av din forskarutbildning
• har goda kunskaper om och erfarenhet av kvantitativa analyser, statistisk metod och databashantering
• har ett stort intresse för samhällsfrågor

Tjänsten avser en projektanställning i 12 månader på heltid. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde 15 augusti eller efter överenskommelse. Vi vill ha din ansökan senast den 1 augusti 2014.

För ytterligare information kontakta Chefsekonom Sandro Scocco, 0707583771, sandro.scocco@arenagruppen.se, eller Arena Idés chef Boa Ruthström, 073-654 13 15, boa.ruthstrom@arenagruppen.se.

Facklig representant, Unionen: Karin Thorasdotter, 073-654 13 16, karin.thorasdotter@arenagruppen.se

 

Om Arena Idé

Arena Idé är en oberoende tankesmedja med löntagar- och medborgarperspektiv. Vår verksamhet består i utgivning av rapporter, böcker och skrifter, anordnande av seminarier och debatter. Vi vill undersöka vår samtid och påverka vår framtid. Vi verkar utifrån värderingar baserade på jämlikhet, jämställdhet, social rättvisa, demokrati och frihet. Arena Idé står självständigt i förhållande till partier och intresseorganisationer, kärn- och projektfinansiärer. För att understryka denna självständighet har vi knutit till oss ett vetenskapligt råd.

Kategorier:
Allmänt, Blogg