Arena Idé söker nationalekonom med inriktning mot ekonometri.

Arena Idé är en oberoende tankesmedja med löntagar- och medborgarperspektiv. Vår verksamhet består i utgivning av rapporter, böcker och skrifter, anordnande av seminarier och debatter. Vi vill undersöka vår samtid och påverka vår framtid. Vi verkar utifrån värderingar baserade på jämlikhet, jämställdhet, social rättvisa, demokrati och frihet. Arena Idé står självständigt i förhållande till partier och intresseorganisationer, kärn- och projektfinansiärer. För att understryka denna självständighet har vi till oss knutit ett vetenskapligt råd.

Arena Idé söker en medarbetare som ska arbeta tillsammans med chefsekonomen, Sandro Scocco, för att ta fram statistiska och andra underlag, analyser och rapporter. Arena idé söker en nationalekonom med inriktning mot ekonometri.

Krav på kvalifikationer:

  • akademisk examen i nationalekonomi med inriktning mot ekonometri
  • god analytisk förmåga
  • goda kunskaper i engelska

Meriterande är om du:

  • har disputerat eller är i slutskedet av din forskarutbildning
  • har goda kunskaper om och erfarenhet av kvantitativa analyser, statistisk metod och databashantering
  • har ett stort intresse för samhällsfrågor

Tjänsten avser en projektanställning i 6 månader på deltid, omfattningen kan vi diskutera. Individuell lönesättning tillämpas. Tillträde 1 mars eller efter överenskommelse.

För ytterligare information kontakta Chefsekonom Sandro Scocco, 0707583771, sandro.scocco@arenagruppen.se, eller chef Boa Ruthström, 073-654 13 15, boa.ruthstrom@arenagruppen.se.

Facklig representant, Unionen: Karin Thorasdotter, 073-654 13 16, karin.thorasdotter@arenagruppen.se

 

 

 

 

Kategorier:
Allmänt