Arenaakademin välkomnar Bim Eriksson som ny rektor

Arena Idé rekryterar bokaktuella Bim Eriksson som ny rektor för det progressiva ledarskapsprogrammet Arenaakademin. Från och med augusti kommer Bim att vara med och leda arbetet med att identifiera och utbilda framtidens progressiva opinionsbildare och politiker.

– Vi är otroligt glada att välkomna Bim Eriksson till Arenaakademin som ny rektor. Bim är en av Sveriges vassaste politiska serietecknare som under lång tid har varit en progressiv ledstjärna i nya former av opinionsbildning, säger Marcus Strinäs, en av initiativtagarna bakom programmet.

Bim Eriksson, 24, släppte i slutet av maj sin kritikerhyllade debutbok Det kändes lugnt när mina känslor dog, som är en feministisk uppgörelse med samhällets skeva ideal och normer. Bim gick själv Arenaakademin förra året.

– Det ska bli kul att vara med och leda Arenaakademin 2016. Arenaakademin är unik mötesplats där du får träffa andra progressiva personer och gå på djupet i olika policyområden. Det är en lyx att få jobba med det, säger Bim Eriksson.

– Opinionsbildning handlar inte bara om hur du kommunicerar, utan även om vad du kommunicerar. Här fyller Arenaakademin med sitt fokus på policyfrågor en viktig roll, säger Bim Eriksson.

Bim tar över efter Silvia Kakembo som efter att ha varit med och startat upp programmet nu går vidare mot nya utmaningar.

Arenaakademin är idépolitiskt ledarskapsprogram som varje år tar in 10–15 progressiva talanger och utbildar dem i ekonomisk politik, arbetsmarknadspolitik och välfärdsfrågor. För upplysningar om Arenaakademin kontakta Marcus Strinäs på 073–654 13 27 eller kika in på www.arenaakademin.se.

 

Kategorier:
Allmänt, Blogg