Eric Sundström förstärker Arena Idé

Från och med mars månad kommer Eric Sundström att arbeta halvtid på Arena Idé. Han får samtidigt en ny roll på Dagens Arena i en roll som politisk chefredaktör.

Sundström kommer att arbeta med två projekt på Arena Idé. Det första handlar om att ta Arenagruppens arbete med att belysa den nya, otrygga arbetsmarknaden – sammanfattat i begreppet ”skitliv” – till europeisk nivå.

– Jag ska göra research, resa en del och skriva en rapport som tittar på den nya, osäkra arbetsmarknaden med europeiska glasögon. Jag ser verkligen fram emot att arbeta mer långsiktigt och med en tydlig EU-dimension, säger Eric Sundström.

Projektet ”Stoppa skitlivet: Att skapa fler trygga jobb i Europa” finansieras av Ungdomsstyrelsen.

Sundström kommer även att leda arbetet med att starta upp en akademi för unga, progressiva talanger.

– I dag finns en rad utbildningar och akademier både till höger och vänster. Vi ska inte kopiera eller konkurrera med det som redan finns. Vi vill starta en akademi som genomsyras av Arenagruppens värderingar och verksamhet, säger Boa Ruthström, chef för Arena Idé.

Sundström fortsätter på Dagens Arena i en ny roll som politisk chefredaktör. Han kommer att leda ledarredaktionens arbete och skriva politiska analyser under valåret 2014.

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens Arena blir Yonna Waltersson.

Ungdomsstyrelsen

Kategorier:
Allmänt