Drömmar och kamp – releasefest och samtal

30 Nov 2023 15:00 - 30 Nov 2023 16:30
Arenagruppen, Barnhusgatan 4, Stockholm

Drömmar och kamp – Kvinnofolkhögskolans väg från då till nu får vi möta några av de kvinnor som satt sin prägel på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg och det moderna Sveriges kvinnokamp, feminism och hbtqi-rörelse. Vi får följa 1970-talets kollektiva kamp, drömmen om en folkhögskola och starten av densamma fram till dagens kvinnofolkhögskola. Drömmar och kamp berör allt från pedagogik, ledningsfrågor till feminismens framtida vägval.

Välkomna på releasefest med bubbel, chips och folkrörelsemingel!

Dessutom håller Ola Bo Larsson i ett samtal med författaren Eva Nikell och jämställdhetsaktivisten (och kommunikationsstrateg på Arena) Kristina Wicksell Bukhari.

Vilka var kvinnorna som byggde Kvinnofolkhögskolan för 50 år sedan, och vilka likheter finns mellan dem och dagens feministiska aktivister? Hur tar vi tillvara på det jobb tidigare generationer lagt ner på att bygga rörelser och hur mycket jobb ligger egentligen bakom byggandet av en framgångsrik organisation? Idag ser vi en utveckling där hundraåriga kulturinstitutioner monteras ned. Vad innebär det för framtidens civilsamhälle och folkbildning?

Anmäl dig här

Drömmar och kamp är den tredje delen i skriftserien om människorna bakom folkbildningen. Tidigare böcker är Gösta Vestlund – folkbildaren från framtiden och Honorine Hermelin: Handens, hjärnans och hjärtats pedagog