Releasefest Fira boken om Gösta Vestlund, folkbildaren från framtiden

20 Sep 2022 16:00 - 20 Sep 2022 17:00
Arenagruppen, Barnhusgatan 4, Stockholm

Välkommen att fira boken Gösta Vestlund – folkbildaren från framtiden.

Nu ger Arena Idé ut den andra boken i vår serie om nyckelpersoner inom folkbildningen som vi tycker förtjänar mer uppmärksamhet. Boken handlar om en sann folkrörelsemänniska.

Vi hälsar dig välkommen att fira boken Gösta Vestlund – folkbildaren från framtiden av Kenneth Abrahamsson.

Gösta Vestlund föddes 1913, och växte upp under enkla förhållanden i Gagnef i Dalarna. När han gick bort 2020 hade Sverige bytt skepnad. På flera sätt var Gösta Vestlund delaktig i det moderna Sveriges utveckling. Han var en sann folkrörelsemänniska och är kanske mest känd som folkbildare, med livslång kärlek till folkhögskolan. Gösta Vestlund hade även ett starkt engagemang inom arbetslivets område, för internationella frågor och inom den framväxande funktionsrättsrörelsen.

Många har personliga minnen av Gösta Vestlund. Långt efter det att han fyllt 100 var han aktiv i samtal om bildning, demokrati och människovärde. Och just samtalen, de nära mötena människor emellan, var något Gösta Vestlund satte stort värde på, livet igenom.

I den här skriften får vi möta en särpräglad folkbildare, och människa.

Kl. 16:10-16:30 kommer författaren Kenneth Abrahamsson, som även är docent i pedagogik vid Stockholms universitet sedan 1991 och adjungerad professor i arbetsvetenskap vid Luleå tekniska universitet, presentera boken. Han intervjuas av programledarna för Folkbildningspodden: Ola Bo Larsson, som är kultur- och folkbildningsansvarig på Arena Idé, och Felicia Hedström, rektor för Jakobsbergs folkhögskola. 

Välkommen att lyssna, mingla och så klart köpa boken! 

Boken kommer också att presenteras i bokförlagets Atlas monter på Bokmässan i Göteborg på följande tider: torsdag 22 september kl. 13, fredag 23 september kl. 11 och söndag 25 september kl. 11.30.

Välkommen till Arenagruppens lokaler på Barnhusgatan 4 i Stockholm den 20 september kl. 16.00–17.00.

Anmäl dig till releasefesten

Först till kvarn.

Tips: Vi har lagt ut många nya avsnitt av Folkbildningspodden. Välkommen att lyssna!