Seminarium Uppskjutet: Så skadar sexuella trakasserier hela arbetsplatsen

2 Apr 2020 11:45 - 2 Apr 2020 13:00
Ingen plats

Arena Idé och Unionen är måna om att ta vårt ansvar i tider av smittspridning. Därför har vi skjutit upp seminariet till hösten.

—–

Välkommen till det tredje och avslutande seminariet om stress, kön och arbete som arrangeras av Unionen och tankesmedjan Arena Idé. De andra seminarierna i serien hittar du här.

Anmäl dig här

På vilket sätt stressar sexuella trakasserier inte bara den utsatta personen utan hela arbetsgruppen? Vilka samband finns det mellan verbala trakasserier och psykisk ohälsa? Hur realistiskt är det att sträva efter nolltolerans mot sexuella trakasserier på jobbet? Och den akuta frågan efter #metoo – vilka förebyggande åtgärder fungerar?

Under seminariet föreläser Fredrik Bondestam, fil.dr i sociologi, föreståndare för Nationella sekretariatet för genusforskning vid Göteborgs universitet, om hur sexuella trakasserier påverkar stress och psykisk ohälsa på arbetsplatsen.

Därefter följer ett panelsamtal med Johanna Rickne, professor i ekonomi vid Stockholms universitet och Anna Nyberg, leg. psykolog och docent i psykologi, Stressforskningsinstitutet.

Moderator är Sonja Schwarzenberger, senior rådgivare på kommunikationsbyrån Arena Opinion.

Gratis inträde. Vi bjuder på lunch från kl. 11.