Hybridseminarium: Vad krävs för att den svenska samhällsmodellen ska överleva?

30 Jan 2024 09:00 - 30 Jan 2024 10:30
Arenagruppen, Barnhusgatan 4, Stockholm

Den svenska samhällsmodellen hyllas nästan unisont som något effektivt och klokt – något som vi kan slå oss för bröstet för och helst missionera om. Men vad är den svenska samhällsmodellen och hur mår den? Har den blivit en hägring som alla omhuldar, men som politiken inte tar långsiktigt ansvar för? Har retoriken om modellens förträfflighet blivit viktigare än modellens faktiska utveckling? Vilka är de viktigaste reformområdena? Finns det ett brett löntagarintresse som kan enas runt en gemensam bild av problemen och lösningarna?

På det här hybridseminariet presenteras och diskuteras Roger Mörtviks rapport Den demokratiska och investerande välfärdsstaten – en bevattningsanläggning för tillväxt.

Kommentarer:

Marie Nilsson, ordförande för IF Metall

Martin Wästfelt, förhandlingschef på Unionen

Samtalsledare: Daniel Lind, forskningsledare, Produktivitetskommissionen

Mer info kommer framöver.

Anmäl dig här.

 

Roger Mörtvik är fristående konsult, som under senare år har arbetat som statssekreterare med ansvar för arbetsmarknad, utbildning och socialpolitik. Fram till 2014 var Roger samhällspolitisk chef på TCO. Han har skrivit boken Turboekonomin och är en återkommande debattör i frågor som rör ekonomi, arbetsmarknad och välfärd.