Kritiken mot Sveriges nya flyktingpolitik – konsten att såga en lagrådsremiss | Nytt avsnitt

Processen att förvandla höstens migrationspolitiska utspel till lag är igång. Den 11 februari skickade regeringen ut ett förslag till ny lagstiftning på remiss. I det här avsnittet av Människor & Migration går statsvetaren Lisa Pelling, asylrättsjuristen Ignacio Vita och Arena idés kommunikationsansvarig Maja Dahl igenom remissvaren.

Om regeringens förslag går igenom kommer alla som får skydd i Sverige att få tillfälliga uppehållstillstånd, och mer än två tredjedelar kommer inte att få återförenas med sin familj. Bara ett jobb kommer att ge permanent uppehållstillstånd, vilket gör att nyanlända kommer att vara mycket utsatta på arbetsmarknaden. Vad säger facken och myndigheterna, domstolarna och MR-organisationerna? Hör om den skarpaste kritiken, de mest välformulerade sågningarna, och de smartaste alternativa förslagen.

Prenumerera på podden via iTunesRSSFacebook och Twitter.

Är du osäker på hur du gör för att lyssna på podcast i din telefon eller dator? Klicka här för en enkel beskrivning.

Mer läsning som remissvaren

Louise Danes sammanställning av svaren – Konsten att såga ett lagförslag (eller: en lista på remissvar med anledning av regeringens förslag om begränsningar av möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige)

Dagens Arena – 22 av 22 remissinstanser sågar regeringens nya migrationspolitik

Svenska Dagbladet – Röda korset: Regeringens förslag ogenomtänkt hafsverk

 

 

Kategorier:
Allmänt, Blogg