Lyssna på | Klimatmötet COP21 i Paris – Vad händer nu?

Uppspelet inför klimatmötet i Paris var ödesmättat. Värden för mötet, president Francoise Hollande, konstaterade att aldrig har insatserna varit så höga som vi detta möte. Frågan som inställer sig är givetvis, hur gick det? Barack Obama hyllade avtalet efter undertecknandet med att det “kan” bli en vändpunkt för världen. Vad krävs i så fall för att det ska bli det?

Den 7/3 arrangera Arena idé ett seminarium om klimatpolitiken och vad som händer framöver. Under seminariet presenterade Sandro Scocco, chefsekonom på Arena idé, sin rapport Så blir klimatpolitiken jämlik. Eva Alfredsson, analytiker på Tillväxtanalys, forskare på KTH samt expert i Miljömålsberedningen, presenterade sin och Mikael Karlssons rapport Klimatpolitik under osäkerhet: Kostnader och nyttor – bevis och beslut. Rapporterna presentationerna kommenterades sedan av Anders Wijkman, ordförande för Miljömålsberedningen.

Seminariet spelades in och går nu att lyssna på genom Arenaplay, som du kan lyssna via Soundcloud, iTunes eller valfri podd-app.

 

Kategorier:
Allmänt, Blogg