Ny chefsekonom på Arena Idé

I dag börjar Elinor Odeberg som chefsekonom på tankesmedjan Arena Idé. Elinor Odeberg kommer senast från Finansdepartementet.

– Löntagarna behöver en röst i den ekonomiska debatten. Det är särskilt viktigt i ett läge med hög inflation och stundande lågkonjunktur. Ofta får bankernas och näringslivets intressen stå oemotsagda, säger Elinor Odeberg.

– Arena Idé har en unik position som tvärfackligt finansierad tankesmedja och jag ser fram emot att bidra till en progressiv samhällsdebatt. Som chefsekonom för Arena Idé kommer jag att fokusera på fördelningspolitik och välfärdens finansiering, säger Elinor Odeberg.

– Det här innebär en viktig förstärkning av vår opinionsbildning. Elinor Odeberg kommer att bidra med skarpa analyser och bygga ett viktigt nätverk av ekonomer och experter, säger Lisa Pelling, chef för Arena Idé.

Om Elinor Odeberg

Elinor Odeberg kommer närmast från en tjänst som politiskt sakkunnig på Finansdepartementet med särskilt ansvar för internationell ekonomisk politik. Elinor är ekonomhistoriker med gedigen utredningserfarenhet, bland annat som chefsutredare för Socialdemokraterna och utredare på fackförbundet Kommunal, och har en bakgrund som debattör och skribent.

Elinor Odeberg nås på elinor.odeberg@arenagruppen.se

Kategorier:
Allmänt