Praktik på Arena Idé

Är du intresserad av att lära dig mer om hur en tankesmedjas utredningsverksamhet fungerar, har du statistisk kompetens och arbetsmarknadskunskap eller läser du kommunikation och vill lära dig hur politisk opinionsbildning går till? Arena Idé, tankesmedjan inom Arenagruppen, söker praktikanter till varje termin. Vi söker dig som delar våra värderingar och vill delta i vårt arbete med att stimulera en progressiv samhällsdebatt. Vi är partipolitiskt obundna. 

Upplägg

Praktiken följer en arbetsplan med tydliga mål som vi formulerar tillsammans. En viktig del av praktiken är att delta i det dagliga praktiska arbetet på tankesmedjan: hjälpa till att arrangera och dokumentera seminarier och andra evenemang, skriva texter till nyhetsbrev och webben, bidra till vår omvärldsbevakning, delta i möten med våra samarbetspartners, och så vidare. Du kommer även att få arbeta självständigt med olika former av utredningsarbete. Vi håller med dator och arbetsplats i våra lokaler på Barnhusgatan 4 i centrala Stockholm.

Formella krav

Vi vill att du ska ha en bakgrund inom samhällsvetenskap eller ekonomi, eller en annan studiebakgrund som är relevant för Arena Idés tre fokusområden arbetsmarknad, ekonomisk politik samt demokrati och välfärd.

Söker du praktik inom kommunikation vill vi gärna att du läser medie- och kommunikationsvetenskap, retorik, journalistik eller liknande utbildning. Det är bra om du har erfarenhet av webbpublicering och sociala medier.

Produktivitetskommissionen söker dig med lite extra statistisk kompetens och arbetsmarknadskunskap. Är du intresserad av att praktisera på Produktivitetskommissionen? Skriv det i din ansökan.

Ideellt engagemang och föreningserfarenhet är en fördel.

Vi tar emot dig som är i slutet på din utbildning. Praktiken är oavlönad. Vi ställer därför krav på att du ska ha en huvudman, antingen genom ditt universitet/högskola eller genom Arbetsförmedlingen.

Praktikperiodens längd

Praktikperioden ska vara en termin. Vi vill att du ska vara praktikant på heltid.

Ansökan

Skicka din ansökan så snart som möjligt. Skicka oss ditt CV och sammanfatta på en A4-sida om hur du skulle kunna delta i vårt dagliga arbete och vad du skulle kunna hjälpa oss att utreda. Skicka ansökan till lisa.pelling@arenagruppen.se, skriv ”Praktik på Arena Idé” i ämnesraden.

Frågor? Kontakta

Lisa Pelling, chef för Arena Idé
+46-73-654 13 16
lisa.pelling@arenagruppen.se